Finančné nároky

Náklady, poplatky a financie

 

Pre ilustráciu uvádzam približný(!) rozpis financií, ktoré by mala stáť OSKA ( a aj v minulých rokoch stála )

– Dres OSKA (POVINNÝ): 50 Eur

– Auto cca 120 Eur na osobu celkovo. Nabehalo vyše 2000km za nami. (pozn. Jedná sa o sumu za pohonné hmoty a základný servis a prenájom auta – v minulých rokoch sa nám podarilo vďaka sponzorom  a príspevkom z 2 percent daní čiastočne uhradiť auto zo sponzorských peňazí – ciže v prepočte na 1 účastníka bol poplatok oveľa – oveľa nižší až nulový.

– Ubytovanie pre vodiča auta x 2 (2 VODIČI ): ubytovanie v konkrétny deň delené počtom účastníkov v konkrétnom dni ( taktiež sa podarilo v predchádzajúce roky čiastočne uhradiť z peňazí sponzorských)

– Drobné nákupy potravín jednotlivcov v obchodoch na zastávkach na raňajky a i., ako aj “vreckové” na pivo, minerálky na pitie, jedlo a pod. si treba podľa priemerných bežných cien pripočítať

– Pri prihlásení uhradí každý účastník na účet organizátora sumu 100 EUR. Z tejto sumy budú hradené úvodné náklady na sprievodné auto, úvodné náklady na ubytovanie vodičov sprievodného auta a zálohy ubytovania ( treba si uvedomiť že je veľmi málo ubytovacích kapacít ktoré nevyžadujú niekoľko mesiacov vopred aspoň 50 percentnú zálohu z celkovej výšky ubytovania). Podľa výšky sponzorských darov v aktuálnom roku sa budú v prvý deň a počas podujatia financie spojené so sprievodným autom a vodičmi dopĺňať. (viď. Podrobne rozpis max. finanč. nárokov na OSKU). Ubytovanie si platí každý na mieste sám, event. aby sa logistika zlepšila, ak to dovoľuje zariadenie, podľa dohody ho uhradí organizátor kolektívne a ihneď ubytovanie vyúčtuje účastníkom.

– Ak by sa naskytla situácia, v ktorej by náklady na OSKU na účastníka nepresiahli zaslanú sumu 100 EUR pri prihlásení, príslušná suma bude účastníkovi samozrejme po ukončení podujatia navrátená.

– Pri odstúpení účastníka z akcie OSKA z akéhokoľvek dôvodu, resp. pri odhlásení po záväznom prihlásení sa a neobsadení objednaného ubytovania náhradníkom, vstupná suma nebude navrátená.

– V prípade zrušenia akcie OSKA z dôvodu nevhodných poveternostných podmienok a pod., ak ostanú prebytočné financie po uhradení stornopoplatkov, budú účastníkom samozrejme vstupné náklady netýkajúce sa nákladov na dres alikvótne navrátené po odpočítaní storno poplatkov za ubytovanie v cieľových mestách a poplatkov za sprievodné vozidlo.

 

Pozn. 1 : Samozrejme okrem dresu, ubytovania, poplatku za auto a ubytovanie vodičov nie je nič povinné, a ak by niekto osobne poznal lepšie, výhodnejšie ubytovanie v cieli kde by chcel byť ubytovaný, nie je problém si toto riešiť individuálne ……. účastník sa dostaví v dohodnutý čas nasledujúce ráno na štart.

 

Pozn. 2: Treba si uvedomiť že vodiči nie sú profesionálni vodiči – to by sme sa za 10 dní nedoplatili , idú z vlastnej a priateľskej iniciatívy, uberajú si z vlastnej dovolenky iba za cenu ubytovania. Návrhy na redukciu na 1 vodiča boli zavrhnuté, nakoľko aj dvaja boli v posledných rokoch málo……

 

Pozn.3.: v prípade nutnosti je prípustná i myšlienka spoločného šoférovania sprievodného auta. Každý večer sa z klobúka vylosuje iný účastník – šofér, ktorý nasledujúci deň odšoféruje sprievodné auto, pričom ak je prítomný „dobrovoľník“ , má samozrejme prednosť.

Tak a teraz NAPRÍKLAD – cca po dňoch a podrobnejšie….. (prepočítané napríklad pre 10 účastníkov…pri vyššej účasti delíme „vodičov“ vyšším číslom ). Začínali sme v tomto roku z BA. 

 

1. deň:

– Štúrovo: Ubytovanie v súkromí 14 Eur (12 Eur plus pobytová taxa mesta)

– vodič: 28/10os. – 2,8 Eur/os

 

2.deň

– ubytovanie Fiľakovo : 20 Eur

– vodiči 4 Eur

3. deň

– Ubytovanie v štýlovom tokajskom penzióne, Art designové krásne izby po 2 alebo apartmán, kráľovská večera (pripravená napr. pečená kačica pre nás), 1 Tokaj víno na izbu v cene, wellness pod holým nebom a vyhriate jaccuzzi, raňajky formou švédskeho stola iba pre OSKU, prehliadka tokajských pivníc – cca 50 Eur dokopy (35 ubytovanie, 15 večera, 5 raňajky)

– vodiči: 10 Eur

 

4. deň

– ubytovanie v milom domáckom prostredí v obci Zemplínske Hámre nad Sninou, domáca večera, raňajky

– cca 15 EUR

– vodiči: 4 Eur

 

5. deň plus voľný deň

– Ubytovanie Bardejov – Domácky penzión , Sauna a plavecký bazén s protiprúdom len pre nás v cene – 25 Eur na dva dni

– vodiči: 5 Eur

 

6. deň

– Ubytovanie Štrbské Pleso v Hoteli Patria ktorý je symbolom celého resortu – šampanské v cieli, vyhradená uzamknutá strážená miestnosť iba pre naše bicykle, vstup do hotelového prekrásneho wellnes v cene (stojí samostatne inak pre hostí asi 20 Eur), kráľovské raňajky formou bufetu: cena 43 Eur

– Vodiči: 8,6 Eur

7. deň

– Ubytovanie na Kysuciach v domáckej chate či penzióne – 12 Eur

– vodiči 2,4 Eur

 

8. deň

– Ubytovanie v srdci CHKO Karpaty Pod Javorinou v strede kopaníc v domáckom penzióne na „samote“ , večera: 13 plus 5 za domácu večeru s polievkou podľa kolektívneho výberu = cca 18 Eur

– vodiči: 3,6 Eur

 

9. deň

– Šampanské v cieli

– reštaurácia – podľa vlastného výberu

– možnosť ubytovania cca 20 EUR

 

 

Veľký Cash” vo vrecku nie je potrebný, bankomaty sú doslova takmer v “každej dedinke” :)

Všetko čo sa bude dať zaplatiť zo sponzorského a z 2 percent , samozrejme podľa aktuálneho stavu „OSKA banku“ uhradíme. Vyššie uvedené náklady sú približne maximálne. Prednosť pri úhrade zo spoločných peňazí „OSKA banku“(sponzorské, 2 percentá, a pod. ) má samozrejme úhrada poplatku za auto a naftu, nasleduje poplatok za ubytovanie vodičov resp. ďalej ostatné „trovy“ skupiny.